Elämme murrosvaihetta. Yhteiskunnallinen muutos kohti kestävän kehityksen mukaista tietoisuusyhteiskuntaa on käynnissä. Tässä murroksessa materiakeskeinen hyvinvointikäsitys menettää merkitystään ja hyvinvointia tarkastellaan enenevissä määrin laaja-alaisesti huomioimalla ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökohdat.

Vakaa talous on yhteiskuntarauhan ja aineellisen hyvinvointimme vuoksi keskeistä. Sen edellytykset ovat kuitenkin kaventuneet ja kasvun tavoittaminen on entistä haastavampaa. Tietoisuusyhteiskuntaan siirryttäessä sellainen talous, joka pystyy turvaamaan elämän edellytyksiä ylläpitävien ekosysteemeiden elinvoimaisuuden ja pitää samalla kiinni luovuttamattomasti ihmisarvosta, on aidosti kansalaisen luottamusta herättävä.

Globaalille ajalle on tyypillistä , että tuemme tai horjutamme arkisilla valinnoillamme erilaisia ihmisiä ja instituutioita yhdistäviä sosiomaterisia ketjuja, joiden vaikutukset säteilevät sinne ja tänne. Näiden ketjujen läpinäkyvyys lisääntyy päivä päivältä ja tietoisuuden lisääntyminen johtaa ketjujen vastuullisuuden kyseenalaistamiseen. Vastuuseen herääminen auttaa turvaamaan tuleville sukupolville ne samat vapaudet ja mahdollisuudet, joista me nykyajan ihmiset nautimme.