Tulojen kasvu ei enää tietyn vuosiansiomäärän jälkeen näytä lisäävän ihmisten tyytyväisyyttä elämään. Myöskään kuluttamiseen liittyvien valintamahdollisuuksien lisääntyminen ei näytä hyödyttävän ihmistä vaan päinvastoin aiheuttavan turhautuneisuutta.

Bruttokansantuotteen kasvu 3-kertaiseksi 40 vuodessa ei ole lisännyt suomalaisten tyytyväisyyden tunnetta. Suomalaisten tyytyväisyys oli huipussaan vuonna 2004, mutta ei juurikaan korkeampi kuin vuonna 1966, vaikka bkt oli tuolloin 11 000 euroa henkeä kohti. Nyt se on 32 000 euroa.

Vuoden 2008 syksyllä ensimmäistä kertaa Suomessa mitattu aidon kehityksen indeksi (Genuine Progress Index GPI) osoittaa samaa. Sen mukaan tuotannon kasvun aikaansaamat hyvinvointivaikutukset eivät juurikaan ole edistäneet tavallisen suomalaisen hyvinvointia 1980-luvun puolivälin jälkeen.

Yhdysvalloissa bruttokansantuote nousi 92% vuodesta 1970 vuoteen 2000. Samana aikana aidon kehityksen indeksi (GPI), joka huomioi kehitykseen liittyviä ekologisia ja sosiaalisia hyötyjä ja haittoja, lisääntyi ainoastaan 4%. Huomionarvoisimpia negatiivisia kehityskulkuja olivat tulojen epätasaisuuden merkittävä lisääntyminen, teini-ikäisten itsemurhien lisääntyminen ja ilman terveydenhoitopalveluja olevien määrän kasvaminen.