Vanhassa maailmassa yrityksen kilpailuedun kannalta optimaalisin tilanne vallitsi silloin kun tuotanto oli vastuuttominta:
(a) Työvoima ilmaista tai lähes ilmaista (lapsityö, pakkotyö)
(b) Energian lähde halvin (yleensä kivihiili, joka on myös saastuttavin energian muoto)
(c) Jätteet luontoon puhdistamattomina

Maailma muuttuu, sillä tiedostaminen lisääntyy. Nyt menestyvien tuotteiden ja palvelujen arvo muodostuu useasta päällekkäisestä hyötynäkökulmasta. Menestyvimmät yritykset onnistuvat yhdistämään tuotteessa tai palvelussa hyödyn yrityksen työntekijälle, hyödyn tuotteen tai palvelun käyttäjälle, hyödyn yhteiskunnalle sekä hyödyn koko ihmiskunnan yhteiselle tulevaisuudelle maapallolla, jonka luonnonvarat ja päästöjen sitomiskyky ovat rajalliset. Näin muodostuu vahvaa arvoa, joka on parhaimmillaan vastaansanomattoman vakuuttavaa.

Jaettu arvo syntyy siis siitä, että yrityksessä tunnistetaan sen tuote- ja palvelukehityksen olevan osa yhteiskunnallisiin haasteisiin reagoimista. Samalla yrityksen työntekijä voi kokea olevansa muuttamassa maailmaa oman työnsä kautta, mikä lisää työhön sitoutumista ja sisäistä motivaatiota. Vieläkin enemmän: Yrityksen tuotteet ja palvelut herättävät luottamusta meissä kansalaisissa, sillä niiden arvo tunnistetaan luottamusta herättävän tulevaisuuden rakentamisessa esimerkiksi resurssitehokkuuden avulla.

Moninkertaisen hyötynäkökulman kulutusmahdollisuutta edustaa esimerkiksi paikallisesti tuotettu kasvispainotteinen luomuruoka, joka voi olla tiedostavalle kuluttajalle täydellinen ravintovaihtoehto. Siinä yhdistyvät erilaiset hyötynäkökulmat: kulutusvalintaan käytetty raha jää hyödyttämään paikallista yhteisöä, ravinto on omaa terveyttä edistävää ja kulutusvalinta ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja auttaa globaalin ruokaturvan toteutumista.