Haastamme uutuusteoksessamme valistuksen ajan edistysihanteen radikaalilla, mutta lempeällä otteella. Hullun rohkea ja mahdoton tehtävähän se on. Mutta syntyykö mitään uutta, jos ei vanhoja hyvän elämän tavoittelun tapoja ja ihanteita koetella? Ehkä ei.

Teoksessa on roppakaupalla tarttumapintaa siihen yhteiskunnalliseen murrokseen, joka on käsillä. Se auttaa ymmärtämään vallalla olevia pyrkimyksiä elää hyvää elämää.

Edistyskertomuksessa koettu hyvinvointi on keskiössä. Valitsimme tämän näkökulman siksi, että yhteiskunnan hyvinvointia tukevista rakenteista huolimatta kokemus jokapäiväisestä elämästä voi olla lannistava. Näin on siitä huolimatta, että jokaisessa ihmisessä on jotakin ainutlaatuisen kaunista.

Ongelmia on aina helppoa osoittaa, mutta toimivia ratkaisuja ei. Otimme päättäväiseti teoksemme lähtökohdaksi ratkaisukeskeisyyden. Kehittelemämme edistyskertomus avaa suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen kansalaiselle vaihtoehtoisen näkymän tulevaisuuteen. Siinä näkymässä sivistys on uutta vaurautta.

Tarjoamme ratkaisuja, joilla elämästä saa entistä elämisen arvoisempaa ja tulevaisuudesta toiveikkaampaa. Eteenpäin menemisen keskeinen tekijä on mielikuvitus, jonka avulla otetaan kiinni siitä, mitä ei vielä ole olemassa.  Jotta pystyisimme kurkottelemaan totunnaisuuksien tuolle puolen, on osa kirjan luvuista kuvakirjoitettu.

Esimerkiksi näistä verkkokaupoista löydät teoksen, jos haluat siihen tutustua:

Teoksen julkistamisseminaari on kaikille avoin ja ilmainen verkkoseminaari keskiviikkona 6.5.2020 klo 14. Seminaarin ohjelma:

  • Arto O. Salonen: Tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus
  • Maria Joutsenvirta: Kuinka tulevaisuutta tehdään?
  • Ari Jaaksi: Luovuus voimavarana
  • Olli-Pekka Heinonen: Oppimisen rooli uuden vaurauden rakentamisessa

Seminaari järjestetään yhteistyössä Päijäthämeen kesäyliopiston kanssa. Tämän vuoksi seminaariin on ilmoittautuminen. Ilmoittautumaan pääset tästä.